Welkom op de site van team KaaptotKaap
Hoe het ooit begon. Het ontdekken van nieuwe landen, autorijden en ook nog eens in de vorm van een rally waardoor er een bepaalde competitie is. Dat leek mij wel wat. Zo viel mijn oog op een artikel in de autoweek over de cape to cape rally. En na wat rondpraten waren een paar medestrijders snel gevonden. Niet wetende dat dit eerst zou eindigen op een schommelende boot.

Met hulp van onze sponsoren ondersteunen wij KWF kankerbestrijding in de strijd tegen kanker.

Wereldrecord in de Cape to Cape Challenge 
Voor vertrek in de rally van Noordkaap naar Zuidkaap leek iedereen ons te onderschatten, maar met een gedegen projectmatige aanpak, voorbereiding tot in de details en goed materiaal hebben we iedereen versteld doen staan: we hebben de Cape to Cape Challenge gereden, gewonnen en zelfs het wereldrecord met wel 1 minuut scherper weten te zetten.

We hebben natuurlijk veel foto's gemaakt:
Foto's tijdens de rally
Meer foto's van vertrek

Voor geinteresseerden hieronder een kort verslag, maar kijk ook links onder in de link naar ons weblog wat we tijdens de race hebben bij gehouden.

De aanloop naar de rally
Met een heel wisselend deelnemersveld van klassieke cabrio's tot mpv's en bestelbusjes waren we een relatief onopvallende deelnemer in onze Peugeot 407 SW. Maar onze troeven waren voorbereiding, zuinigheid en topsnelheid.
In de aanloopdagen naar de Noordkaap reden we via Duitsland, Denemarken, Zweden en Finland naar Noorwegen. Een afwisselende en mooie omgeving die we zo nog even goed en rustig konden verkennen. We hebben een aantal verschillende opties in de route getest, onze tankstrategie uit kunnen proberen en pacenotes van de afdaling op de noordkaap gemaakt.

De rally
Op maandagochtend om 11.07 startte de race voor ons als enelaatste auto vanaf de Noordkaap. Door de verplichte stricte naleving van alle verkeersregels en de maximum snelheden is het niet echt mogelijk om bij iemand weg te rijden. Het deelnemersveld zat daardoor ook zeer dicht bij elkaar.
Zo hebben we in Zweden zo'n 8 uur op de bumper van de Autop auto gereden: we hebben ze nog 10 euro beloofd voor de besparing in ons brandstof verbruik. Op een aantal gebieden konden we wel winst pakken: In de afdaling vanaf de Noordkaap was met een goede wegligging en rijvaardigheid een paar minuten winst te pakken en ook met creatieve routes rijden konden in Zweden minuten worden gewonnen.
Helaas misten we wel net de boot naar Duitsland. Dat was een vol half uur vertraging, we dachten dat onze kansen helemaal waren verkeken. Maar tot onze verrassing was de Fihuma auto verkeerd gereden en reden we in Duitsland weer net voor ze! Daar hebben we het gas helemaal open gezet en met snelheden tot boven de 220 (op de gps) hebben we de achterstand op de Autop auto grotendeels goedgemaakt (zelfs een rechtstreeks duel met de Fihuma Audi Q7 gewonnen).
In Frankrijk en Spanje kwamen onze laatste troeven te voorschijn: wederom routes die niemand aandurfde en eigen tolpoort kastjes waardoor we niet meer hoefden te stoppen bij de vele tolpoortjes.
Zo eindigden we in Spanje als eerste (de 2 auto's die nog eerder aankwamen hadden beide de verkeersregels overtreden en deden dus niet meer mee voor het klassement).
Onze tijd is zelfs goed voor een nieuw wereldrecord in het Guinness book of World Records: we hebben het oude record van 55 uur en 41 minuten met 1 minuut aangescherpt.

Het was een spannende strijd die velen via de GPS Track en Trace op internet hebben gevolgd. Iedereen bedankt voor alle belangstelling.

En tot slot: we hebben ook de kosten goed binnen de perken gehouden, dus we kunnen een flink bedrag gaan overhandigen aan de KWF Kankerbestrijding!

Alexander Demes, Randolf Kobus en Ronald Meulenberg